Stihl FS 261 C-E benzinmotoros kasza

41.6 cm3, 2.0 kW/2.7 LE, 7.8 kg, STIHL ErgoStart

A termék az alábbi kategóriákban található:

Stihl benzinmotoros kaszák nagyobb területekhez

Leírás

 • A STIHL FS 261 C-E benzinmotoros kasza különösen alkalmas a különböző kertészeti és mezőgazdasági feladatok hatékony elvégzésére.
 • A kiemelkedően nagy, 520 mm-es vágókör-átmérő (damilfejjel) ideális nagyobb területek nyírásához.
 • A STIHL 2-MIX motort a nagy teljesítmény mellett az alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemzi.
 • A STIHL ErgoStartnak köszönhetően a STIHL FS 261 C-E egyszerűen, egyenletes berántással beindítható.
 • Az ergonomikus kialakítású, kétkaros fogantyúnak köszönhetően még a nagyobb területek nyírása is hatékonyan és erőkímélően elvégezhető.
 • A multifunkciós fogantyúval a motor egy kézzel is vezérelhető.
 • A STIHL antivibrációs rendszer kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.
 • Az alapfelszereltség része a rendkívül könnyű és kényelmes kettős vállheveder, amely az erőkímélő kaszálást segíti.
 • A STIHL FS 261 C-E a német "KWF-Profi" tanúsító jellel rendelkezik.
 
Technikai adatok:
Lökettérfogat: 41,6 cm3
Teljesítmény: 2 kW / 2,7 LE
Súly 1): 7,8 kg
Teljes hossz 4): 180 cm
Standard vágóeszköz: AutoCut 46-2 damilfej
Tartály űrtartalom: 0,75 l
STIHL motor: 2-MIX
Hangnyomásszint fém vágóeszközzel 2): 99 dB(A)
Hangnyomásszint műanyag vágóeszközzel 2): 100 dB(A)
Zajteljesítményszint 2): 112 dB(A)
Rezgésgyorsulás, bal oldal fém vágóeszközzel 3): 5 m/s2
Rezgésgyorsulás, bal oldal műanyag vágóeszközzel 3): 4,8 m/s2
Rezgésgyorsulás, jobb oldal fém vágóeszközzel 3): 5,9 m/s2
Rezgésgyorsulás, jobb oldal műanyag vágóeszközzel 3): 6,1 m/s2

1) Üzemanyag, vágóeszköz és védőburkolat nélkül.
2) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2,5 dB(A)
3) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2 m/s2
4) Vágóeszközzel.
 
 
Felszereltség:
 • Hosszú élettartamú légszűrő: könnyen hozzáférhető, hosszú csereperiódusú papírszűrő.
 • Nagyméretű üzemanyagtartály: az átlátszó üzemanyagtartály 0,75 l űrtartalommal biztosítja a hosszú munkavégzést, kevesebb tankolási szünettel. Az üzemanyagszint kívülről is könnyedén ellenőrizhető. A tartály egyszerűen feltölthető a könnyen hozzáférhető nagy betöltőnyíláson keresztül.
 • Téli üzemmód kapcsoló: gyorsan és könnyen átállítható a téli-nyári állás egy retesz segítségével. Téli állásban a hideg levegő mellett meleg levegőt is beszív a henger környezetéből, megakadályozva a gázosító eljegesedését.
 • Többfunkciós fogantyú: a motor működtetéséhez szükséges összes kezelőelem a fogantyún található. A kezelés egyszerű és biztonságos - a kéz mindig a fogantyún marad. A többfunkciós vezérlő a fogantyúba van beépítve.
 • Kétkaros fogantyú: a kétkezes fogantyút ergonomikus fogantyúnak is nevezik. A fű vágásánál lehetővé teszi a természetes kaszáló mozdulatokat. Beállítása egy szorítócsavarral történik. Nagyobb területek nyírási munkáihoz a kétkaros fogantyú optimális választást jelent.
 • STIHL antivibrációs rendszer: a motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési poblémékhoz vezethetnek. A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek. A rezgéscsillapító gumibakok csökkentik a megterhelő rezgések átvitelét, amelyek a motor és a forgó vágóeszközök által keletkeznek. Így a fogantyúk rendkívül rezgésszegények, ami a munkát kényelmessé és erőkímélőbbé teszi.
 • Szerszám nélkül állítható fogantyú: az ergonomikus fogantyút egy lazítócsavar segítségével szerszám nélkül állíthatjuk be a mindenkori felhasználó egyedi igényeire.
 • Kompenzátor: a karburátor szabályzóegysége, mely gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a teljesítmény érezhetően visszaesik. Ezáltal lehetővé válik a karbantartás nélküli, hosszabb használat is.
 • Kézi üzemanyagpumpa: a kézi üzemanyag-szivattyúval egy hüvelykujj nyomással üzemanyag kerül a karburátorba. Ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással beindítható a motor.
 • STIHL 2-MIX motor: öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az égéstérben található elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal óvja az embert és a környezetet. Az új STIHL 2-MIX technológiájú kétütemű motor nagy teljesítményről és kiváló motoros erőről gondoskodik, emellett akár 20%-os üzemanyag-megtakarítást biztosít az azonos teljesítményű motorokhoz képest.
 • STIHL ErgoStart (E): az indítás most még könnyebbé válik: az új STIHL ErgoStart-nál a forgattyús tengely és az indítószerkezet között elhelyezett plusz rugó van beépítve. Ez az indításkor a hengerben fellépő kompresszió segítségével húzódik fel. Amennyiben a rugóban összegyűlt erő nagyobb, mint a kompresszió, a forgattyústengely átfordul, és a motor beindul. A használó a gépet kényelmesen és nagyobb erőkifejtés nélkül indíthatja be.
 • Vállheveder/hordozórendszer: a párnázott STIHL vállhevederek megkönnyítik a munkát, különösen a tartós igénybevétel során. Nagy mozgásszabadságot és biztonságot nyújtanak az eszköz használata során. Egy, az adott modellhez passzoló STIHL vállheveder az alapfelszereltséghez tartozik.
A kép csak illusztráció!
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

profigep.hu
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 396.34 Ft